Verhuizen tips


Vraag op tijd een offerte aan bij een paar verhuisfirma's

Gebruik één of meerdere marktplaatsen die verhuisfirma's gebruiken om klanten te zoeken zoals deze website, maar ook concullega zoals verhuizers-vergelijken.be, bouwmatch.be om je verhuisofferte op te plaatsen en laat de bedrijven tot jou komen met hun beste prijs, je kan zo tot 40% besparen


Begin ruim op tijd met inpakken

Begin tijdig met inpakken. Koop stevige verhuisdozen aan en huur eventueel een tijdelijke opslagruimte, zeker als je je eigendom wilt verkopen, want hoe minder er in staat, hoe groter deze lijkt en hoe sneller je het zult verkopen. Probeer dagelijks een paar dozen in te pakken.


Werk per kamer

Pak elke kamer afzonderlijk in om achteraf alles terug snel in orde te krijgen. Gebruik voor elke kamer aparte dozen en voorzie deze van etikketen. Dit is handig wanneer je weer gaat uitpakken of toch terug iets nodig hebt voor je verhuist.


Verhuisdozen nummeren

Geef elke verhuisdoos een etiket en een nummer. Duid aan naar welke kamer deze doos moet worden gebracht. Op de dag na de verhuis, kan je dan sneller je kasten terug vullen. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Laat wat ruimte op de lijst voor eventuele opmerkingen en vermeldingen van waardevolle of breekbare spullen.


Verhuisdozen opvullen

Vul onvolledige dozen verder op met opvulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg dus op voorhand voor voldoende opvulmateriaal.Verhuisdozen afsluiten

Sluit alle dozen goed af en kleef ze grondig dicht, zodat ze achteraf niet open kunnen vallen. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Stop de zwaardere spullen onderaan in de doos en de iets lichtere bovenaan. Probeer de dozen ook niet te zwaar te maken om te voorkomen dat de doos openscheurt. Dit vergemakkelijkt ook het werk van je helpers. Deze zullen liever een doos meer (desnoods 2 op elkaar) dan een te zware doos versjouwen.Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.Organisatie

Hou alle sleutels, montagegereedschap en lijstjes samen in een box. Op die manier kan je, eens ter plaatse, op een georganiseerde manier terug aan het uitpakken beginnen.


Wasmachine verhuizen

Een wasmachine verhuizen is niet evident. Een wasmachine is vrij log. Daarnaast is het vooral lastig wanneer deze grote wasmachine via een smalle trap naar beneden moet. Wanneer je de wasmachine gaat vervoeren moet je de trommelbescherming eerst bevestigen. Door je trommel vast te zetten (in de meeste gevallen met bouten of ijzeren stangen) blijft de trommel tijdens het vervoer op de juiste plaats zitten. Hierdoor beschadig je de wasmachine van binnen niet. Zo voorkom je dat de wasmachine na de verhuizing niet meer optimaal werkt.
Wikkel je wasmachine in plastic of deken om krassen te voorkomen wanneer je perongeluk ergens tegenaan schuurt.
En weegt het wasmachine te zwaar, wees dan slim en schroef de boven en of achterkant van de wasmachine af. Demonteer de betonnen gewichten en de wasmachine weegt nog minder dan de helft. Het is 10 minuten extra werk maar maakt het verhuizen een pak minder lastig.
En wat moet je doen als je de wasmachine moet verhuizen maar het trapgat te smal is? Dan is er eigenlijk maar één oplossing. Gebruik een verhuislift. Je moet de wasmachine dan via het raam in de verhuislift zetten. Natuurlijk heb je hiervoor een ervaren verhuisbedrijf nodig. Zij hebben hier ervaring mee.


Planten en bomen uit de tuin mee verhuizen

Mag ik planten uit mijn tuin mee verhuizen ? En is het een goed idee om een boom mee te verhuizen ? Hoe pak ik dit het beste aan ? Antwoorden op deze vragen en veel meer vind je op deze pagina: Hoe krijg ik mijn tuin mee verhuisd?


Bureauladen

Stop hier niet te veel in bureauladen, want dat kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes op slot en hou de sleutels in de handbagage.


Glas en servies

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in inpakpapier en stop ze in kleine verhuisdozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen zoals borden moeten onderaan in de doos liggen. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Zet zeer breekbaar glaswerk zoals wijnglazen rechtop in de doos. Vermeld op de dozen dat er breekbaar materiaal inzit. Pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken.


Auto's en motorfietsen

Benzinetanks van auto's en motorfietsen moeten bijna leeg zijn wanneer ze met de verhuiswagen worden getransporteerd. Accu's moeten afgekoppeld worden.


Wapens & juwelen

Een verhuisbedrijf mag wettelijk gezien geen wapens en juwelen verhuizen. Die moet je zelf op voorhand inpakken en zelf met de auto vervoeren.


Verhuismateriaal

Hulpmiddelen als een rolwagentje zijn zeer handig om zware en moeilijk hanteerbare voorwerpen als een koelkast te verhuizen. En natuurlijk ga je er ook zo sneller met een stapel dozen vandoor.


Brandbare goederen

Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze en op andere manier gevaarlijke stoffen kun je het beste apart houden. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als je ze toch inpakt en ze verwonden mensen, dan ben jij hiervoor aansprakelijk.


Lampen

Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.


Kleden en gordijnen

Verpak kostbare kleden in nette dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen ook goed in plastic zakken. Kleding kun je zo uit de kast in garderobedozen hangen.


Medicijnen

Plak de doosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als je medicijnen nodig hebt, moet je het nodige apart houden voor de verhuisdag.


Spiegels en gordijnen

Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken. Verwittig je verhuizer vooraf over de aanwezigheid van waardevolle schilderijen of kunstvoorwerpen. Er zijn verhuisbedrijven gespecialiseerd in speciale verhuis zoals kunstvoorwerpen. Grote spiegels worden door de verhuizers in speciale dozen verpakt.


PC, video en hifi

Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Heb je de originele verpakking niet meer? Gebruik dan andere stevige dozen en vul ze gedeeltelijk met opvulmateriaal. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat computer /videorecorder vast zit. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.


Klokken

Verwijder de slinger van grote klokken of zet hem vast. Grote, staande klokken kunnen beter door een inpakexpert worden ingepakt.


Tapijten & gordijnen

Haal gordijnen van de rails en laad ze in dozen of bureauladen. Verpak tapijten in propere dozen.

Vraag op tijd verhuisoffertes
Gebruik één of meerdere marktplaatsen die verhuisfirma's gebruiken om klanten te zoeken zoals deze site, maar ook concullega zoals verhuizers-vergelijken.be, bouwmatch.be om je verhuisofferte op te plaatsen en laat de bedrijven tot jou komen met hun beste prijs, je kan zo tot 40% besparen .
21 Verhuistips
Hier vind je handige tips bij een verhuizing. Weet waar je op moet letten, vergeet belangrijke zaken niet en zorg voor een soepele verhuizing.